Op zoek naar verhalen uit Lola Lik

Lola Lik was één jaar lang een creatieve broedplaats in het voormalige Hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, gelegen pal naast het asielzoekerscentrum Wenckebachweg. Creatieve ondernemers en kunstenaars werkten er zij aan zij met bezoekers en ondernemers uit het AZC. Het doel: niet alleen je eigen business runnen, maar ook een netwerk en kansen bieden aan nieuwkomers.

De broedplaats sloot op 31 december 2017 haar deuren, maar de verhalen zijn nog niet vervlogen. Samen met Maaike Poppegaai en Suzan Huppes maakte ik een eerlijke eindpublicatie, vol met de meest veelzeggende verhalen uit de broedplaats. We interviewden tientallen ondernemers, kunstenaars en vluchtelingen en vragen hen naar de meest onvergetelijke gebeurtenissen, bijzondere vriendschappen die zijn ontstaan, maar vooral ook wat de impact was van deze plek. En wat er beter kan als er nog eens zoiets wordt opgezet.

De publicatie werd vormgegeven door The Visual Theatre.